You are currently viewing A facebook törli az inaktív tagokat?

A facebook törli az inaktív tagokat?

Mi történik a Facebook háza táján?

Gőzerővel terjed a Facebookon a felhívás, hogy egy algoritmusváltozás miatt törölve lesznek a nem kommentelő, vagy inaktív tagok. Rengeteg csoport adminja rakott ki posztot, hogy az aktív tagok egy ponttal, vagy jellel kommenteljenek, nehogy eltűnjenek a csoportból. De vajon valóban törli a rendszer a nem aktív tagokat?

Tegyünk rendet a fejekben.

Való igaz, hogy kijött egy új algoritmus, mely szerint „akik csatlakoztak egy adott csoporthoz, de soha nem keresték fel” átkerülnek a csoport taglistájának Meghívottak felületére. Emiatt a csoport taglétszáma megváltozhat.

Ez azonban nem azokra vonatkozik, akik már bent vannak a csoportban, de esetleg csendes megfigyelőként vesznek részt annak működésében. A felhívás azokra vonatkozik, akik nem is léptek be a csoportba. Előfordulhat, hogy valamelyik tag meghívta ismerőseit a csoportba, de ők nem is akartak belépni. Ők lesznek azok, akik átkerültek a Meghívottak területre. Tehát nem törli őket a Facebook, csupán átkerülnek egy másik mappába, ráadásul erről értesítést is kapnak.

Ezzel a lépéssel próbál a rendszer kicsit rendet tenni, hiszen nagyon sokan élnek vissza azzal, hogy meghívják ismerőseiket egy-egy csoportba, ahová az illetőnek semmi kedve sincs belépni.

Te mely csoportoknak vagy tagja? Ezen a linken megnézheted a csoportjaid listáját: Csoportjaim