You are currently viewing Online oktatás eszköztár

Online oktatás eszköztár

Online oktatás eszköztár

A koronavírus miatt kialakult helyzet kapcsán most mindenki (pedagógusok, szülők) próbál felkészülni az online oktatásra. Pedagógusként (és szülőként is) engem is közelről érint a helyzet. Úgy gondoltam, hogy összeszedem egy helyre magamnak azokat az eszközöket, amiket használni tudunk ebben a helyzetben. És ha már összeszedem, miért ne osszam meg másokkal is.

A lista biztosan nem lesz teljes és előfordulhatnak pontatlanságok is, de ezeket igyekszem majd kiegészíteni, javítani. Ti is segíthettek nekem ebben: szívesen várok javaslatokat, kiegészítéseket. Itt most nagyrészt az általános iskolára koncentrálok, mivel magam is itt dolgozom.

Akkor kezdjünk is bele:

Okosdoboz

http://www.okosdoboz.hu/

Nagyon szeretem ezt a felületet. A platformon általános iskolások számára elérhető feladatok, fejlesztő játékok, oktató videók találhatóak. Évfolyamonként és tantárgyanként lehet szűrni a különböző feladatok között. Grafikus felülete könnyen kezelhető, kicsiknek is motiváló erővel bír.

LearningApps

https://learningapps.org/

Ez egy interaktív, tankocka készítő alkalmazás. A pedagógusok saját feladatokat is létre tudnak hozni, ezeket mappákba rendezve lehet tárolni. A mások által készített feladatok is hozzáférhetőek. Szűrni itt is lehet akár évfolyamonként, akár tantárgyanként. Sokféle feladattípus közül válogathatunk, igazi kincsesbánya.

Quizizz

https://quizizz.com/

A felület egy gamifikáción, játékosságon alapuló feleletválasztós tesztkészítő program. Segítségével kérdéssorokat, kvízeket hozhatunk létre és oszthatjuk meg diákjainkkal. A mások által készített teszteket is használhatjuk. Látványos, felhasználóbarát a felülete.

Redmenta

https://www.redmenta.com/

A Redmenta egy feladatlap készítő alkalmazás. Magyar fejlesztéső segédeszköz. A feladatlapokhoz képeket és videókat is csatolhatunk. Könnyen kezelhető, minden felületen használható.

E-learning oktatásra alkalmas felületek

Ezek egyfajta virtuális osztályteremként funkcionálhatnak. Egy közös felület, ahol megoszthatjuk a tanulókkal a feladatokat, feldolgozandó anyagokat.

Google Classroom: https://classroom.google.com/h

Edmodo: https://new.edmodo.com/

Kréta: Úgy tudom, hogy folyamatosan fejlesztik, hogy új funkciókat tudjunk rajta keresztül használni.

Microsoft Teams: https://products.office.com/

Moodle: https://moodle.org/

Prezentáció készítők:

PowerPoint

Prezi: https://prezi.com/hu/

Google Diák: https://www.google.hu/intl/hu/slides/about/

Sway: https://sway.office.com/