You are currently viewing Miért jó kiszervezni egy webdesign-t vagy grafikai feladatot?

Miért jó kiszervezni egy webdesign-t vagy grafikai feladatot?

Miért jó kiszervezni egy webdesign-t vagy grafikai feladatot?

Vállalkozóként ezer meg ezer dolgot szeretnél te magad csinálni, de nem elég erre a nap 24 órája? Ráadásul nem is keresel pénzt, amíg a kiszervezhető feladatokkal babrálsz. Ha belegondolsz, akkor te a saját szakmádhoz értesz, a többi tevékenységgel pedig csak küszködsz.

Miért nem bízod rá egy profi szakemberre, aki töredék idő alatt megcsinálja, ráadásul sokkal jobban, hozzáértőbben, mint te?

Tegyük fel, hogy egy komplett webdesign-t vagy grafikai munkát próbálsz egyedül megcsinálni. Meg kell tanulnod,

  • hogy melyik szín, forma, betűtípus vagy betűstílus milyen hatást kelt a látogatóban;
  • hogyan helyezd el a szövegeket úgy, hogy a látogatók szeme pont a lényegen akadjon meg;
  • hogyan alakítsd ki úgy a design-t, hogy elég egyedi legyen, de mégse térjen el nagyon a többi weboldaltól, mivel akkor eltévedhet rajta a látogató.
  • Ezen felül ismerned kellene az aktuális trendeket, a szerkesztőprogramok használatát is.

Ha megnézed a példákat, ezek a folyamatok rengeteg tanulási időt eredményeznek, és a végeredmény nem biztos, hogy profi képet fog mutatni. Számold csak ki munkaórákban, hogy mennyibe kerül ez neked, amíg beletanulsz, és tedd rá azt a bevételkiesést, amíg nem a saját szakmáddal foglalkozol. Ugye ijesztő?

Kezdő vállalkozóként persze több időd van, mint pénzed, viszont ha kiszervezed a munkafolyamatokat, hamarabb tudsz fejlődni, növekedni. Ezért jársz jobban, ha inkább előre tervezhető költséggel kiszervezed a webdesign-t vagy a grafikai munkákat egy szakembernek, mert akkor nem kell szenvedned olyasmivel, amihez nem értesz, és inkább a pénzkeresésre koncentrálhatsz.

Ami pedig ennél is jobb, hogy már léteznek havidíjas grafikai szolgáltatások is, így nem kell minden projekthez új szolgáltatót keresned.