You are currently viewing Szalamandra logó- Aggteleki Nemzeti Park

Szalamandra logó- Aggteleki Nemzeti Park

Múlt héten tantestületi kiránduláson vettem részt, ahol is az úticélunk többek között az Aggteleki Nemzeti Park volt. Kisgyermekkoromban jártam itt utoljára és bevallom őszintén, nem sokat tanulmányoztam az elmúlt években ezt a nemzeti parkot. Csodálatos utazásban volt részünk, hiszen alföldi lányként mindig elámulok a hegyek láttán. Nagyon szeretem ezt a környéket, a látvány egészen elképesztő. Amint a busszal felfelé haladtunk a szerpentineken, egyszer csak csodálatos kép tárult a szemünk elé.

Azt még tudni kell, hogy az Aggteleki Nemzeti Park címerállata a foltos szalamandra. Éppen ezért ez az állat szerepel a Nemzeti Park logójában is. De a park vezetői nem elégedtek meg azzal, hogy ezt a logót a különböző szóróanyagokra, reklámanyagokra helyezzék, hanem egészen különleges módot választottak.

Térjünk is vissza a hegyi útra, ahol is megpillanthattuk a hegyoldalban kövekből kirakott óriási szalamandrát. Igen, az Aggteleki Nemzeti Park címerállata hatalmas méretben, a hegyoldalban fogadja az arra látogatókat. Lenyűgöző látvány volt…

Sajnálatos módon nem sikerült saját képet készítenem, mert annyira ledöbbentem, hogy mire észbe kaptam és előkerestem a mobilom, addigra tovasuhantunk. Visszafelé pedig már sötét volt. Épp ezért kerestem egy képet, ezt mutatom meg nektek. A kép MJ – Vándor blogjából való, ezúton is köszönöm neki, hogy megmutathatom nektek is ezt a lenyűgöző látványt.

Ha tehetitek, mindenképp látogassatok el erre a csodálatos vidékre és ne felejtsétek el megnézni azt a bizonyos foltos szalamandrát a hegyoldalban.