You are currently viewing Tényleg kenterbe verheti a Wix a WordPresszt?

Tényleg kenterbe verheti a Wix a WordPresszt?

Egy vállalkozás elindításában az ember elérkezik arra a pontra, hogy valamilyen módon meg kell oldania a saját honlapjának az elkészítését. Habár kiszervezni a munkafolyamatot rengeteg időt spórolhat meg neked, lehet, hogy a te helyzetedben rád hárul még a honlap készítés feladata.

Eddig bevett gyakorlat volt a kezdő vállalkozók között (is) WordPresszel készíteni a weboldalakat, de az elmúlt években a Wix is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez nem is csoda, hiszen a kiemelkedően felhasználóbarát kialakítása rengeteg munkát levehet a vállunkról a kezdésnél. De tényleg megéri váltani rá?

Először is: nézzük, mit tud adni a Wix

Kezdjük az előnyökkel. A Wixben az a legvonzóbb tulajdonág, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen lehet vele honlapot készíteni. Így, ha egy vállalkozó minden háttértudás nélkül pikkpakk össze akar rakni egy weboldalt, akkor könnyedén megteheti vele.

Ugyanis a „drag and drop” funkció segítségével a weboldal elemeit manuális módon tudjuk kedvünkre rakosgatni. Amennyiben mégis meggyűlik a bajunk a honlap működtetésével, akkor fordulhatunk az ügyfélszolgálathoz.

Viszont a szabad testre szabás lehet a honlapkészítő negatívuma is. Hiszen egy sok aloldalas projekt esetén nagyon idő- és energiaigényes munka minden egyes oldalt saját kézzel szerkeszteni.

Ráadásul az is hátrány a WordPresszel ellentétben, hogy a Wix az egy sima honlapkészítő oldal, ergo nem a tartalomkezelésre fókuszál.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mondjuk egy sima sablonváltásnál minden tartalom elveszik a honlapunkról. Ez egy sima, 4-5 aloldalas weboldal esetén is problémás lehet, de mondjuk egy blog esetén ez azt jelentheti, hogy eltűnik az összes cikkünk. Nem is beszélve arról, hogyha sok tartalmat pakolunk fel egy Wix weboldalra, akkor pokolian belassul. Ez pedig nem éppen előnyös a SEO-ra nézve, plusz sokkal többen elkattinthatnak az oldalunkról.

Nézzük a veteránt: mi hozható ki a WordPresszből?

Röviden fogalmazva: minden. Konkrétan a határ a csillagos ég főleg, ha konyítunk egy keveset a kódoláshoz is. De ha ez a háttértudásunk nincs meg, akkor is a rendelkezésünkre áll több, mint 8000 sablon, és közel 60 ezer bővítmény. Ettől egy igazán sokoldalú tartalomkezelő rendszert kapunk.

Ugyanakkor el kell ismernem, hogy elsőre nagyon bonyolultnak tűnhet a kezelőfelülete. Ez megijesztheti a friss vállalkozókat, de valójában semmi ok az aggodalomra: idővel nagyon könnyű ráállni a WordPress rendszerére. Ha pedig megtörtént az átállás, egy könnyen kezelhető felületet kapunk nagyon sok lehetőséggel.

A WordPress másik előnyének tűnhet, hogy a keretrendszere ingyenes, de ez sajnos nem azt jelenti, hogy költségek nélkül megússzuk a weboldalunkat. Hogy csak egy példát említsek, a tárhelyt és a domaint nekünk kell megvennünk. Mondjuk ez előny is lehet, mivel így a tárhely nem köt minket a WordPresszhez.

Emellett ahogy azt már feljebb említettem, a WordPress egy tartalomkezelő rendszer. Felmerülhet a kérdés, hogy „ez mégis miért jó nekem?”

Azért, mert ha mondjuk sok videó, kép vagy blogcikk van az oldalon (amit melegen ajánlok, mert növeli a látogatottságot, és a SEO-nak is jót tesz), akkor nem kell aggódnod amiatt, hogy a weboldalad elbírja-e a sok tartalmat.

Akármelyik opció mellett is döntesz, egy weboldal készítése és üzemeltetése sok időt és energiát emészthet fel. Friss vállalkozóként pedig lehet, hogy erre egyáltalán nincs kapacitásod. Ha ez így van, fordulj hozzám bizalommal.

Szívesen a rendelkezésedre állok…

  • weboldalkészítés
  • webshop készítés
  • webdesign tervezés
  • webshop üzemeltetés
  • és karbantartás terén is

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed, nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot.