You are currently viewing Webáruház bérlés: minden, amit tudnod kell

Webáruház bérlés: minden, amit tudnod kell

Bizonyára, ha tervezel webáruházat nyitni, akkor te is találkozhattál már a „webáruház bérlés” koncepciójával. Ám tényleg megéri egy nem független webáruházat üzemeltetni? Ebben a cikkben erre a kérdésre igyekszem választ adni.

Mi is az a webáruház bérlés?

A kifejezés a gyakorlatban annyit jelent, hogy a bérelhető webáruházak fejlesztői egy véges design lehetőségekkel rendelkező, ám gazdaságos árú webshopot kínálnak a vállalkozóknak. Minden webáruház külön-külön adatbázissal rendelkezik, ugyanakkor az összetételük és a kinézetük nagyon hasonlítanak egymáshoz a közös programkód miatt.

Sokkal olcsóbb, mint egy áruház elkészítése

A webáruház bérlés legnagyobb előnye, hogy sokkal alacsonyabbak a költségei és havi díjai sokkal kiszámíthatóbbak. Ez a tulajdonság több okból kifolyólag is kedvez egy kezdő vállalkozónak. Egyrészt jelentősen könnyít a kezdeti kiadásokon, ami egy vállalkozás indításának az elején nagyon magas is lehet. Másrészt pedig olyan célokra is lehet használni, amihez egy épített webáruház kiadásai már túl magasak lennének.

Hiszen egy webáruháznak nemcsak az lehet a célja, hogy termékeket adjunk el. Lehet használni piackutatásra, egy offline bolt eladásainak a növelésére vagy a termékpalettánk bemutatására is – például egy étterem esetén a menüt is lehet szemléltetni egy webáruház formájában.

Egy épített webáruház ezekhez a célokhoz túl nagy kiadásokkal rendelkezik, hiszen egyáltalán nem hoznak közvetlen bevételt, vagy csak viszonylag keveset. Ám a bérelt áruházak sokkal kevesebb anyagi ráfordítást igényelnek, ezért kifizetődő marketing eszközök lehetnek.

Ám van egy pár negatívum is…

A webáruház bérlésnek megvannak a hátrányai is, például, hogy nagyon nehezen – vagy egyáltalán nem – lehet egyedi kinézetű webáruházat létrehozni belőle. Ez azért lehet probléma, mert ma már annyi konkurensünk versenyzik a célcsoportunk figyelméért az interneten, hogy minden erőnkkel meg kell próbálnunk kitűnni a tömegből. Ezt pedig egy bérelt webáruházzal nem fogjuk tudni megtenni.

Ráadásul teljesen ki vagyunk szolgáltatva a webshopot bérbeadó cégnek, mivel a webáruház nem a sajátunk. Ezért, ha időközben kiderül, hogy mégsem felel meg a szolgáltatás, amit kaptunk, akkor nem tudjuk magunkkal vinni az webáruházunkat. Márpedig ez a probléma fel szokott merülni akkor, amikor egy idő után a vállalkozók fejleszteni szeretnének a webshopukon, de realizálják, hogy a bérelt webshopok esetében drasztikusan magasabb havi díj már nem fér bele a keretbe.

Miért éri meg saját webáruházat csinálni?

Szinte bármilyen egyedi kérésünk megvalósítható: a bérelhető áruházaknál sokszor nem tudjuk az egyedi elképzeléseinket megvalósítani, mivel végesek a kreatív megoldások. Viszont, ha egy szakembert kérünk meg a webáruházunk elkészítéséhez, akkor szinte bármit kérhetünk tőle, azt meg tudja valósítani. Ezáltal a webshopunk ki tud tűnni a tömegből, ami segíti azt, hogy megmaradjunk az célcsoportunk emlékezetében. Ez fontosabb dolog, mint hinnénk, hiszen ez a vásárlási folyamat első lépcsőfoka: ha a figyelem nincs meg, akkor nem fognak vásárolni tőlünk.

Nincsenek fix havi díjak: ugyan tény, hogy az egyedi, szakember által készített webshopok sokkal drágábbak lehetnek, mint bérelhető társaik. Viszont ez inkább egy egyszeri, nagyobb költség: egyszer kifizeted, és többé már nem kell fájjon a fejed semmilyen költség miatt. Míg a bérelhető webshopoknál állandó havi díj van, így minden hónapban kiadást jelent.

Nem kötjük magunkat senkihez: amennyiben nem vagyunk megelégedve a kapott szolgáltatással, bármikor foghatjuk a meglévő webshopunkat, és egy másik fejlesztőre bízhatjuk a munkát. Ezzel szemben a bérelhető áruházaknál teljes mértékben ki vagyunk szolgáltatva a bérbeadó cégnek.

Amennyiben úgy döntesz, hogy te is inkább megbíznál valakit a webáruházad építésével, engem is megkereshetsz.

. Szívesen a rendelkezésedre állok…

  • weboldalkészítés
  • webshop készítés
  • webdesign tervezés
  • webshop üzemeltetés
  • és karbantartás terén is.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot.