You are currently viewing Kevés a forgalom a weboldaladon? – 3 tipp, hogyan vonzhatod a látogatókat

Kevés a forgalom a weboldaladon? – 3 tipp, hogyan vonzhatod a látogatókat

A rohanó 21. században sokkal nehezebb megtartani az emberek figyelmét, mint azt gondolnánk. Emiatt, ha meg akarjuk tartani a weboldalunkra látogató figyelmét, sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a felhasználóbarát kialakításra és a tartalmi elemekre, mint eddig bármikor. Ebben a cikkben pedig megmutatom, mire is érdemes pontosan ügyelni.

Mobilbarát a weboldalad?

A reszponzív, ergo rugalmasságuknál fogva mobilbarát weboldalak 2021-ben már alapkövetelménynek számítanak. Ugyanis ahogyan azt mind tudjuk, az emberek már nemcsak telefonálásra használják a telefonjaikat, hanem tartalomfogyasztásra is. Ezért egy weboldal esetében kulcsfontosságú, hogy ilyen helyzetekben az elemek át tudjanak rendeződni mobil- vagy akár tabletméretre is. Így a felhasználói élmény sokkal élvezhetőbb lesz kisképernyőjű eszközről is, ami csökkenti a lepattanó látogatók számát.

Arról nem is beszélve, hogy a Google nyíltan elismeri, hogy a reszponzív weboldalakat előrébb sorolja a keresési találatok között. Szívesen megnéznéd, hogy a weboldalad mobilbarát-e? Ebben a cikkben mellékeltem egy mobilbarát tesztet, ami felméri a weboldaladat, és a mobilbarát jelleg minősítés mellé egy képernyő fotót is ad arról, hogy hogyan mutat a weboldalad mobil kijelzőn.

Milyen gyorsan tölt be a weboldalad?

A weboldal gyorsasága – pontosabban lassúsága – miatt lepattanó látogatók témájában végzett felmérések több dologra is rávilágítanak. Az Akamai és a Gomez felmérése szerint az internetes felhasználók:

 • 47%-a várja el, hogy egy weboldal 2 másodperc vagy kevesebb idő alatt betöltsön
 • 52%-a ismeri el, hogy a weboldal gyors betöltése növeli az elköteleződését egy vásárlás során
 • 40%-a lép ki egy oldalról, ami több, mint 3 másodperc (!) alatt tölt be

Ezek a statisztikai adatok azt mutatják, hogy nagyon fontos figyelmet szentelnünk a weboldalunk betöltési idejének az optimalizálására. Így tudod gyorsítani a weboldalad pár egyszerű lépéssel

 • Csökkentsd a képek számát a weboldaladon. A nélkülözhetetlen képeknél (például, ha blogot írsz, akkor az index képek esetében) pedig ügyelj a méretre.
 • Iktass ki minden olyan bővítményt, amit nem használsz a weboldaladon.
 • Alkalmazz cache pluginokat

Ha blogolnál, válassz tartalomkezelő rendszert a weboldalad készítéséhez

A blog ma már nélkülözhetetlen eleme a legtöbb weboldalnak, viszont tény, hogyha nem a megfelelő módon készítjük el a weboldalunkat, akkor pokolian belassíthatja azt. Ezt a problémát érdemes kiküszöbölni már az elejétől kezdve.

Egy előző cikkben már kitértem arra, mi a különbség az egyik legnépszerűbb tartalomkezelőrendszer, a WordPress és egy sima honlapkészítő, a Wix használata között. Az egyik számottevő eltérés a két rendszer között az elkészült weboldal betöltésének a gyorsasága, ami a WordPress esetében kategóriákkal jobban vizsgázott. Ennek az az oka, hogy a WordPress egy tartalomkezelő rendszer, ami ennél fogva jobban kezeli a weboldalakon elhelyezett tartalmat.

Ám az is teljesen érthető, ha vállalkozóként teljesen el vagy havazva a munkától, és úgy érzed, hogy nem jutna időd egy weboldal építésére és üzemeltetésére. Ebben az esetben ki is szervezheted a munkát egy webdesign készítésével foglalkozó vállalkozásnak. Én is ilyen vállalkozást vezetek, és szívesen a rendelkezésedre állok…

 • weboldalkészítés
 • webshop készítés
 • webdesign tervezés
 • webshop üzemeltetés
 • és karbantartás terén is.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed, nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot.