You are currently viewing Hello Biznisz Klub

Hello Biznisz Klub

Hello Biznisz Klub, avagy a Telekom kis-, és középvállalkozások részére létrehozott oldala

2017. májusában hozták létre ennek a kezdeményezésnek az előzményét, Hello Biznisz néven. Ez akkor még egy KKV-knak szóló vállalkozásfejlesztő program volt.
A Telekom így hirdette a platformot:

„A Hello Biznisz a vállalkozók szakmaspecifikus tudását egészíti ki az üzleti életben használható hasznos ismeretekkel. A vállalkozások azonnal használható, lényegre törő és könnyen érthető tudással gazdagodhatnak rövid és hasznos cikkek, videók, feladatok és képzések révén.”

2020. májusában a Telekom létrehozta a Hello Biznisz Klubot, melynek legfőbb célja, hogy díjmentes megjelenést biztosítson a kis-, és középvállalkozások számára. Az oldalon nem csak a cég fő adatait, nevét, elérhetőségét mutathatjuk be, hanem részletesen leírhatjuk, hogy mire vagyunk a legbüszkébbek a cégünkkel kapcsolatban, megfogalmazhatjuk akár, hogy miért lettünk vállalkozók. Emellett a Klub digitális tudást ígér a csatlakozó vállalkozásoknak.

„Olyan értéket szeretnénk biztosítani a magyar KKV-k széles körének, amelynek segítségével még eredményesebbek és sikeresebbek lehetnek ebben a változó világban.” – mondta a Telekom Hello Biznisz Klub indulása kapcsán Szabó Béla, a Telekom Márka és kereskedelmi kommunikációs igazgatója.

„Bízunk abban, hogy aktív párbeszéd bontakozik ki majd annak kapcsán, hogy a kis-, és középvállalkozások hogyan használhatják ki a digitális világ adta lehetőségeket és hogyan tudják a digitalizációs eszközökkel előre mozdítani saját vállalkozásukat, lehetőséget teremteni az üzleti sikerességre.” – tette hozzá Kollár Péter, a Telekom SoHo szegmensmenedzsment osztályvezetője.

Az oldal azoknak is segít, akik vásárolni szeretnének egy megbízható partnertől. Ebben annyiban vesz részt a Telekom, hogy a vállalkozások regisztrációjakor átellenőrzik a megadott adatokat.

Akár a keresleti, akár a kínálati oldalon vagy, mindenképp regisztrálni kell az ingyenes felületre. Ez maximum 15 percet vesz igénybe.

A Regisztrációt elvégezheti minden olyan 250 fő létszám alatti vállalkozás nevében eljárni jogosult személy, aki rendelkezik adószámmal és magyarországi székhellyel vagy telephellyel/fiókteleppel.

Nem mellesleg, bármely KKV regisztrálhat, nem csak Telekom előfizetők. Legelső lépésként a regisztrációra kattintva meg kell adnunk az e-mail elérhetőségünket, nevünket, valamint egy jelszót kell választani magunknak. Ezután kapni fogunk egy e-mail-t, amiben a linkre rá kell kattintanunk, hogy véglegesíthessük regisztrációnkat.

Most kezdődhet az igazi regisztráció, ahol megadjuk a vállalkozásunk adatait:

Első része, hogy vállalkozásunk alapadatait töltjük ki:

 • Vállalkozás neve
 • Létszám
 • Iparág
 • Adószám
 • Vállalkozás címe

Második rész, hogy az elérhetőségeket adjuk meg:

 • Vállalkozás telefonszáma, szolgáltató
 • Vállalkozáshoz tartozó e-mail cím
 • Vállalkozás online elérhetőségei (pl.: Facebook, LinkedIn)

A harmadik résznél kell feltöltenünk magunkról munka közben egy fekvő tájolású fotót.

 • A vállalkozásunk logóját is betallózhatjuk, azonban ez nem kötelező elem.

 A negyedik, egyben az utolsó rész, amikor részletesebben bemutathatjuk vállalkozásunkat:

 • Pár szóban össze kell foglalni, hogy mivel foglalkozik a vállalkozás.
 • Részletesen is kell mesélni a cégről.
 • Vannak előre feltett kérdések, amikre nem kötelező válaszolni:
  • „Miért lettél vállalkozó?”
  • „Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?”
  • „Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?”
  • „Hogyan segítik digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?”

Mindezek után rákattinthatunk a „Vállalkozás létrehozása” gombra. Innét számolva, akár 2 munkanap is eltelhet, mire a Telekom jóváhagyja vállalkozásunk megjelentetését. Erről e-mail üzenetet fognak küldeni.

Néhány kattintással online névjegykártyát is létrehozhatunk. 4 megadott méret közül lehet választani.
Az enyém így sikerült:

A cikket Kiskó Anikó virtuális asszisztens írta, miközben www.virtualis-asszisztens.com weboldalát regisztrálta a Hello Biznisz Klub felületére.