You are currently viewing 5 ingyenes lehetőség weboldalkészítésre

5 ingyenes lehetőség weboldalkészítésre

5 ingyenes lehetőség weboldalkészítésre

Ami nincs fent a Facebookon, az meg sem történt, szoktuk mondani. Nos, ha nem is ennyire profánul, de valami hasonló vonatkozhatna egy cég weboldalára is: ha nincs honlapod, nem is vagy.

Természetesen nem kell mindenkinek honlapokat gyártania, főleg, ha nincs oka, de az igaz, hogy egyre fontosabb a mai világban így is jelen lenni.

Ha vállalkozó vagy, akkor nem is kérdés, hogy szükséged van weboldalra. De hogy honnan és milyenre, azt nem is olyan egyszerű eldönteni.

Most azokat a weboldalkészítő lehetőségeket gyűjtöttem össze neked, amelyekkel pár perc alatt készíthetsz magadnak honlapot anélkül, hogy programozó lennél. Általánosságban tudnod kell róluk, hogy

 • angolnyelvűek,
 • regisztrációhoz kötöttek,
 • a honlapcímedben benne lesz a szolgáltató neve, ha nincs saját domained,
 • az oldalad fejlécén vagy a láblécén szintén,
 • csak korlátozott lehetőségek állnak rendelkezésedre a szerkesztés során, vagyis
 • a dizájnban, amilyen például a betűtípus vagy a színek variálhatósága,
 • akármilyen pluginokkal (bővítményekkel) nem tudod feldobni az oldalad megjelenését,
 • csak megadott oldalelrendezésekkel dolgozhatsz, vagyis itt is csak minimális variálási lehetőséged van.

De! Ezek a programok tökéletesek arra, hogy magáncélú weboldalad legyen.

Magáncélú weboldalak

Mire is gondolok pontosan? Amikor nem akarsz pénzt keresni a weboldaladdal, a tevékenységeddel, amikor elsősorban csak a magad örömére szeretnél honlapot. Tehát azokban az esetekben,

 • amikor blogolni szeretnél, hogy a barátaid többet tudjanak rólad.
 • amikor szeretnéd a fotóidat egy látványos oldalon megmutatni.

Viszont kezdő vállalkozóként is jól jöhet egy ilyen weboldal,

 • ha egyelőre nem fektetnél bele komolyabb honlapba vagy
 • egyelőre nincs pénzed webdizájnerre, esetleg
 • kisvállalkozó vagy és nem is akarsz nagyobb lenni.

Ezekben az esetekben az ingyenes weboldalkészítők remek segítőid lehetnek.

Üzleti célú weboldalak

Azt azonban tartsd észben, hogy komolyabb üzleti célokhoz azért nem professzionális megoldások az alább felsorolt weblapkészítő lehetőségek. Profizmus nélkül pedig nem lehetsz majd sikeres. (Ha ilyenben gondolkozol, keress meg bátran. Csodálatos weboldalt készítek neked.)

Üzleti célokhoz muszáj befektetni, de ma már nagyon kedvező áron juthatsz saját domain névhez, és nem csilliárdos összeg egy igazán igényes weblap sem.

De akkor nézzük, melyek a legkönnyebben használható weboldalkészítők.

Az 5 legjobb ingyenes weboldalkészítő

webnode.hu

Itt webáruházat is létre tudsz hozni, ha a termékeidet kezdetben így árulnád. Gyors regisztráció után akár 5 perc múlva már ki is alakíthatod a saját webshopodat. Bizonyos funkciók azonban csak pénzért érhetők el (pl. megrendelések kezelése).  A webnode azonban jó választás bloghoz vagy bemutatkozáshoz is.

wix.com

Nagyon szép lehet az oldalad megjelenése a wix-szel is, de a wix sok saját hirdetést is rátesz majd. Az ingyenes felületen nem tudsz webáruházat készíteni, viszont az oldaladat nagyon gyorsan és könnyen szerkesztheted a saját képedre. Ideális egy, max. két oldalas honlaphoz.

simplesite.com

Nagyon egyszerű és gyors, de kissé erőszakos az oldal, mert folyamatosan el akar adni nekünk. (A többi ezt legalább „csak” promóciós emailben teszi.) Kiválaszthatod a színsablont, a háttérképet, a fejlécet és már készen is lehetsz. Nagy kreatív tereket nem enged, de ha valóban egyszerű oldalt szeretnél, akár ez is jó választás.

eoldal.hu

15 sablon és reszponzívitás (mobilra is optimalizált), ez jellemzi az eoldal ingyenes honlapjait. Kereskedelmi célra azonban csak a fizetős csomagjait vett igénybe. Kis befektetéssel is már ütősebb lapod lehet.

És mi van a WordPress-szel?

És a legvégére hagytam a nem véletlenül olyan népszerű WordPresst, mert ez picit másabb, bonyolultabb, viszont szerintem a legjobb ingyenes választás. Illetve annyire mégsem ingyenes, mert ehhez muszáj saját domainnel rendelkezned, ami, valljuk be, azért mindenképp megéri. Ha már megvan a tárhelyed, töltsd le a WP-t ingyenesen a wordpress.org-ról és hajrá.

Olyan szép honlapot alakíthatsz ki magadnak vele, mintha profikkal készítteted volna. Persze nem árt, ha nem ijedsz meg attól, hogy itt nem a képek és szövegek húzogatásával szerkeszthetsz, hanem egy külön vezérlőoldalon. Ott viszont több mindent is beállíthatsz. Ráadásul rengeteg ingyenes plugint érhetsz el, nem beszélve a több száz szintén ingyenes sablonról.

Én a helyedben nem félnék WP-t használni. Ám ha mégis, keress meg, és elkészítek neked egy teljesen saját és egyedi oldalt.