You are currently viewing Mitől kreatív a kreatív?

Mitől kreatív a kreatív?

Ha meghallod vagy meglátod a kreatív szót, valószínűleg nem arra gondolsz, amire én, a grafikus. Bár gondolatainknak lesz némi köze egymáshoz, én mégis másról beszélek, amikor kreatívokat készítek neked.

Mert bár a kreatív valami ötletest, ötlettel telit, fantáziadúsat, egyedit jelent, nálam ez – mondjuk úgy, hogy – materializálódik.

Mi is az a kreatív?

Ha nagyon egyszerűen akarok fogalmazni, akkor a hirdetésednek, reklámanyagaidnak az a része, amely a grafikát, a szöveget és a képeket tartalmazza. Vagyis amikor kreatívot készítek, akkor olyan reklámanyagot tervezek, amely téged, a cégedet és a termékedet képviseli. Lehetőleg mindenki legnagyobb megelégedésére.

De én magam is kreatív vagyok, vagyis az a személy, aki a kívánságodra kitalálhatom a szövegedet és hozzá a vizuális megjelenést.

Tehát a kreatív alatt több mindent értünk:

  • a személyt, aki tervez,
  • az anyagot, amelyet így megtervezett
  • és persze az eredeti jelentést, az ötletességet.

Az Ella Design kreatívjai

Az Elladesign elsősorban logó- és arculattervezéssel, weboldalkészítéssel és hirdetésekkel foglalkozik. Ez pontosan azt jelenti, hogy napi szinten készítek kreatívokat.

A szolgáltatásaim között láthatod, hogy kiadványokat is tervezek. Ha magazinra, brossúrára, prospektusra van szükséged, esetleg valamelyik rendezvényedre modern szóróanyagra, akkor bátran fordulj hozzám.

Az Ella Design a letisztultság, a könnyen felismerhetőség, a magával ragadó mivolt. A kreatívjaim is ezt a hármasságot tartják szem előtt. 

Milyen a jó kreatív?

Ha a fentiekből indulunk ki, a jó kreatív mindig egyszerű. Ha láttál már olyan hirdetéseket, szórólapokat, amelyeken elvesztél a rengeteg információban, tudod, mire gondolok. A jó kreatív legyen

  • áttekinthető
  • figyelemfelkeltő
  • strukturált
  • informatív
  • vonzó képi világú és ahogy említettem,
  • egyszerű.

A túlkomplikált dolgok, a kismillió betűtípus csak összevisszaságot eredményez, és azt, hogy a cél, a fontos információ nem jut el a célcsoporthoz.

Ha tehát kreatívra van szükséged, mindenképpen tartsd a fentieket észben. Hiszen egy a célunk, „célba találni”. Az Ella Design tökéletes „Tell Vilmos”. Nézz körül az oldalon és vedd fel velem a kapcsolatot. Örömmel állok rendelkezésedre.