You are currently viewing Igényes képek beszerzése

Igényes képek beszerzése

Nemrégiben egy projekt kapcsán felmerült a kérdés, hogy honnan is lehet igényes és jó minőségű képeket beszerezni. Egy-egy kreatív vagy még inkább weboldal készülésekor elengedhetetlen, hogy rendelkezésre álljanak jó minőségű képek. És itt a minőség az egyik legfontosabb tényező.

A nagy vállalatok megengedhetik maguknak, hogy saját képeket készíttessenek, egyedi igényekre szabottan (bár nagyon sok multi reklámtermékeinél meg lehet figyelni, hogy stock fotókat használnak – vajon miért?). De egy kis cég, vagy egyéni vállalkozó legtöbbször nem rendelkezik ehhez kellő tőkével, így maradnak az ingyenesen, vagy minimális összegért megvásárolható stock fotók. Minden esetben figyelni kell rá, hogy az adott kép milyen szerzői és felhasználási jogokkal rendelkezik.

Az alábbiakban összeszedtem néhány olyan oldalt, ahonnan ezeket az igényeket ki lehet elégíteni. A lista természetesen a teljesség igénye nélkül készült.

Ingyenes oldalak:

Unsplash

Ízléses, és ami a legfontosabb, jogdíjmentes képeket tölthetünk le erről az oldalról. Ezeket bármihez ingyenesen felhasználhatjuk.

Pixabay

Szintén egy nagyon jó kis oldal, ahonnan ingyenesen letölthetünk csodálatos, nagy felbontású képeket, sőt akár illusztrációkat is.

Pexels

Gyönyörű képek tárháza.

Stocksnap

Minőségi és szép képeket találhatunk ezen az oldalon.

Gratisography

Ez is jó kis oldal, érdekes képekkel.

Pár kisebb ingyenes képletöltő oldal:

Fizetős oldalak:

Jó keresgélést kívánok!